Website onderhoud

Noodzakelijk

Website onderhoud van groot belang

Het  is van groot belang om regelmatig onderhoud aan je WordPress website uit te voeren. Als ondernemer wil jij natuurlijk dat jouw website goed functioneert en veilig is voor jouw bezoekers.

Backups & Updates

Jouw website heeft met regelmaat onderhoud nodig. Daarvoor is het van belang dat de volgende zaken worden uitgevoerd:

 • Volledig backup
 • WordPress Update (Let op! Gemiddeld iedere 6 weken!!)
 • Plugin Updates
 • Thema updates

Helaas kan je hiervoor niet zomaar op de knop ‘Updaten’ klikken… Vóórdat je gaat updaten moet je altijd eerst een backup van je gehele website maken, dus alle bestanden via FTP en de complete SQL database. Dit is belangrijk, want als er iets mis gaat, wat relatief vaak gebeurd, kan je in ieder geval terug naar de laatst werkende versie. Het probleem is vaak dat een hoop bedrijven denken “nu even niet”. Voordat je het weet loop je achter en is de kans op een onveilige website aanzienlijk vergroot!

Wat is het nut van updaten?

Het is zeer verstandig deze updates bij te houden. Zeker daar waar het gaat om Beveiligingsupdates. Doe je dit niet of te laat, dan vergroot je het risico dat je website gehackt wordt of door Google gezien wordt als niet veilige website. Je bezoekers en (potentiële) klanten krijgen deze melding dan ook te zien en de kans dat ze alsnog een kijkje op je site nemen zal dan zeker in grote mate afnemen. Gevolg: minder bezoekersminder klanten en dus minder omzet. Tevens zul je ook steeds minder goed gevonden worden in de zoekmachines.

Wat is het nut van een back-up?

Back-ups maken van je website is noodzakelijk omdat je nooit weet wat er gebeuren kan. Heb je geen back-up, dan kan het zomaar zijn dat je je website volledig kwijt bent. Een Back-up is tevens noodzakelijk voordat een update wordt uitgevoerd. Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld een Plugin of thema nog niet geoptimaliseerd c.q. compatible is en dat bepaalde functies daardoor niet meer werken. Ook kan het zijn, dat wanneer je thema aanpassingen bevat, deze niet goed worden overgenomen en delen van of je complete lay-out volledig door de war gaan. Updates kunnen vrijwel nooit ongedaan worden gemaakt tenzij je een back-up hebt van voor de update. Wanneer er iets misgaat, bijvoorbeeld met een update, kan je altijd weer terug naar de laatste werkende versie. Wel zo veilig!

WordPress Onderhoudscontract

Om voornoemde problemen te voorkomen bieden wij je de mogelijkheid om een WordPress Onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Het WordPress onderhoudscontract bestaat uit:

 • Volledige website backup (FTP & SQL database)
 • Testen werking website
 • Update Thema
 • uitvoeren van updates/upgrades van WordPress
 • uitvoeren van updates en upgrades van Plugins;
 • het maken van een extra back-up van je complete website (teksten, afbeeldingen, bestanden en database);
 • het verwijderen van spam;
 • het weer terugzetten van een back-up van je website indien nodig.

Onderhoudspakketten

2 x per jaar € 179,00 per jaar of € 16,75 per maand
4 x per jaar € 319,- per jaar of € 29,50 per maand
6 x per jaar € 419,- per jaar of € 38,75 per maand
12 x per jaar € 719,- per jaar of € 66,75 per maand
26 x per jaar € 1.299,- per jaar of € 120,00 per maand
Vanzelfsprekend kunnen wij voornoemde diensten ook zonder onderhoudscontract op incidentele basis verzorgen. Kosten voor deze diensten bedragen € 99,50 per dienst. Terugplaatsen back-up zonder onderhoudscontract tot 2 maanden terug bedraagt € 275,- Voor het terugplaatsen van een back-up van langer dan 2 maanden terug geldt prijs op aanvraag. De vermelde prijzen zijn exclusief 21% BTW.